Home Oeratoom Materie De aarde Het heelal Evolutie De mens Het leven Meer voorspellingen
© Als je iets kopieert, wil je dan naar deze website verwijzen?
Konden mensen maar geloven dat er na het overlijden van een baby of een jong kind, dat zieltje heel erg goed terecht komt! Niet hun ziel, maar het kindje zelf gaat over naar gene zijde. Daar wordt het kind opgevangen door zeer liefdevolle en kundige leraren en opgevoed. De onderstaande tekst komt uit deel 2, hoofdstuk 67:9-23 van “De geestelijke zon” en is online te lezen.
Citaat: “We zijn al in een afdeling, en wel de eerste. Merken jullie niet hoe het er wemelt van kleine leerlingen en tussen hen in vriendelijke en geduldige meesters en juffen? En zie hoe deze kindertjes voorzien zijn van de meest verschillende speeltjes in allerlei soorten en kleuren. Waarvoor hebben ze deze dan nodig? In de eerste plaats om in alle stilte begrippen te verzamelen in hun ziel, die hier eigenlijk hun wezen is. Hier horen we nog geen gepraat, maar laten we naar een tweede afdeling gaan. Kijk, hier lopen de kindertjes niet meer zo bont door elkaar, maar zitten op lange rijen zachte lage bankjes. Voor elke tien kindertjes zien we één leraar, die een voorwerp in de hand houdt, het een naam geeft en deze door de kindjes zo goed mogelijk en vrijwillig laat nazeggen. De voorwerpen zijn altijd zo gekozen, dat zij de aandacht van de kindjes trekken. Bovendien zien jullie ook, dat op de lange rijen banken steeds groepjes van tien kinderen onderling door scheidingswanden zijn afgeschermd. Dit is zo gedaan opdat bij het tonen van een voorwerp de aandacht van de volgende groep kindertjes niet verstoord wordt. In deze afdeling leren de kindertjes alleen maar eenvoudige voorwerpen benoemen. In de volgende afdeling worden ze al naar de benoeming van samengestelde begrippen geleid, waarbij namelijk het ene begrip als grondslag dient en in het andere de bestemming ligt. In de vierde afdeling leren ze al vanzelf de begrippen te verbinden en leren ze ook die woorden kennen waardoor handelingen en werkzaamheden, evenals toestanden, hoedanigheden en eigenschappen worden uitgedrukt.  Verder lezen ... De volwassene komt direct na zijn overlijden in de “tussenwereld”, ook wel middenrijk genoemd. Dat is het geestelijk bestaan tussen hemel en hel. De hemel en de hel zijn niets anders dan twee verschillende innerlijke toestanden van zijn. Zowel de hemel als de hel zijn hoedanigheden in ons zelf. Hier op aarde kan een opgewekt en vriendelijk mens in de hemel zijn, maar zijn buurman kan in de hel leven, omdat die bijvoorbeeld jaloers en geweldadig is.

Opvoeding aan gene zijde

bergen
Site Navigation
© Als je iets kopieert, wil je dan naar deze website verwijzen?

Opvoeding

aan gene zijde

Konden mensen maar geloven dat er na het overlijden van een baby of een jong kind, dat zieltje heel erg goed terecht komt! Niet hun ziel, maar het kindje zelf gaat over naar gene zijde. Daar wordt het kind opgevangen door zeer liefdevolle en kundige leraren en opgevoed. De onderstaande tekst komt uit deel 2, hoofdstuk 67:9-23 van “De geestelijke zon” en is online te lezen.
Citaat: “We zijn al in een afdeling, en wel de eerste. Merken jullie niet hoe het er wemelt van kleine leerlingen en tussen hen in vriendelijke en geduldige meesters en juffen? En zie hoe deze kindertjes voorzien zijn van de meest verschillende speeltjes in allerlei soorten en kleuren. Waarvoor hebben ze deze dan nodig? In de eerste plaats om in alle stilte begrippen te verzamelen in hun ziel, die hier eigenlijk hun wezen is. Hier horen we nog geen gepraat, maar laten we naar een tweede afdeling gaan. Kijk, hier lopen de kindertjes niet meer zo bont door elkaar, maar zitten op lange rijen zachte lage bankjes. Voor elke tien kindertjes zien we één leraar, die een voorwerp in de hand houdt, het een naam geeft en deze door de kindjes zo goed mogelijk en vrijwillig laat nazeggen. De voorwerpen zijn altijd zo gekozen, dat zij de aandacht van de kindjes trekken. Bovendien zien jullie ook, dat op de lange rijen banken steeds groepjes van tien kinderen onderling door scheidingswanden zijn afgeschermd. Dit is zo gedaan opdat bij het tonen van een voorwerp de aandacht van de volgende groep kindertjes niet verstoord wordt. In deze afdeling leren de kindertjes alleen maar eenvoudige voorwerpen benoemen. In de volgende afdeling worden ze al naar de benoeming van samengestelde begrippen geleid, waarbij namelijk het ene begrip als grondslag dient en in het andere de bestemming ligt. In de vierde afdeling leren ze al vanzelf de begrippen te verbinden en leren ze ook die woorden kennen waardoor handelingen en werkzaamheden, evenals toestanden, hoedanigheden en eigenschappen worden uitgedrukt.  Verder lezen ... De volwassene komt direct na zijn overlijden in de tussenwereld”, ook wel middenrijk genoemd. Dat is het geestelijk bestaan tussen hemel en hel. De hemel en de hel zijn niets anders dan twee verschillende innerlijke toestanden van zijn. Zowel de hemel als de hel zijn hoedanigheden in ons zelf. Hier op aarde kan een opgewekt en vriendelijk mens in de hemel zijn, maar zijn buurman kan in de hel leven, omdat die bijvoorbeeld jaloers en geweldadig is.
meisje kijkt naar een dal