Vogels en granen maken waterstof.
Granen produceren waterstofgas, maar dit gegeven is tot nog toe volledig onbekend. Iedereen weet wel dat bomen en planten zuurstof maken en dat dankzij die zuurstof mens, dier en plant hier op aarde kunnen leven. Maar het is onbekend dat veel granen zoals tarwe, gerst en haver ook nog waterstofgas produceren. Dit is een heel erg licht gas en werd vroeger bijvoorbeeld in zeppelins en luchtballonnen gebruikt, maar dat bleek veel te gevaarlijk te zijn, omdat waterstofgas zeer brandbaar is.
In het boek “Aarde en Maan” van de Nieuwe Openbaring door Jakob Lorber staat dat tarwe waterstofgas maakt en er zo voor zorgt dat de halm rechtop blijft staan, want het gas vult de holle buis van de halm. Het gas houdt de halm rechtop en zonder dit gas kan de halm niet omhoog groeien zonder om te vallen.
De waterstofauto heeft de toekomst
Toepassingen
Heel bijzonder is dat Jezus toen ook de ingrediënten beschreef die nodig zijn voor de aanmaak van dat waterstofgas. Niet alleen sprak Hij al over onder andere ijzer, maar ook over het elektron dat ervoor nodig is. Dit is later vaak wetenschappelijk bevestigd. Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar de productie van waterstofgas met behulp van bijvoorbeeld blauw-groene algen, omdat dit de commerciële toepassing van waterstofgas als schone energiebron mogelijk kan maken.
Niet alleen granen produceren waterstofgas, maar ook vogels. Die vullen daar hun holle botten mee waardoor zij gemakkelijk kunnen vliegen. Als musicus kon Jakob Lorber dit allemaal niet weten, omdat de wetenschap in die tijd geen moleculaire kennis van het fotosysteem in planten had. Maar nu weten we dat er inderdaad koolstof en zuur nodig zijn en dat zwavel er ook een rol bij speelt, want een eiwitdeeltje van het fotosysteem, het zogenoemde ‘ferredoxine’, bevat onder andere zwavel en ijzer atomen.
Zonlicht als energiebron
Uit deze beschrijvingen van Jezus blijkt verder dat Hij Jakob Lorber bekend maakte met de typische eigenschappen van zetmeel, omdat het zoete en klevende aspect ervan wordt benoemd. Zetmeel is een hoofdbestanddeel van de tarwekorrel, haver en gerst dat deze granen maken uit koolzuur onder invloed van zonlicht. Het is het zonlicht dat al deze activiteiten in planten opwekt. Zonlicht wekt het leven in plant, mens en dier op en het leven drukt zich uit door intelligente activiteit.