Het leven houdt de draaiing van de aarde in stand.

De rotatie van de aarde om haar as zou veroorzaakt worden door een impuls tijdens de oerknal, stelt de wetenschap. Daardoor draaien alle planeten en zonnen om hun as. En omdat de ruimte leeg zou zijn, blijft de aarde oneindig lang om haar as draaien omdat er dan geen wrijving bestaat die de draaiing van de aarde kan afremmen.

Maar de ruimte, het heelal is niet leeg, want die bestaat uit ether. Deze kennis kreeg Jakob Lorber door middel van het innerlijk woord direct van Jezus. Sterker nog, elk punt in het universum is geestelijk leven en intelligentie in een mate die wij ons niet kunnen voorstellen, omdat we de materie en de ruimte te zeer als een levenloze substantie beschouwen en het geestelijke aspect ervan niet zien. Het probleem voor de wetenschap is dat ether zo subtiel is, zo fijnstoffelijk, dat er tot nu toe geen apparaten zijn die deze energieën kunnen meten of analyseren. Maar miljoenen mensen kennen ether als etherische energie vanuit hun eigen ervaringen. Zij kunnen die fijnstoffelijke krachten en energieën voelen en er zijn genoeg mensen die met etherische energieën kunnen omgaan.

De ether is een geestelijk levensvorm

De ether in het heelal is een intelligente kracht, maar met een buitengewoon op zijn rust gestelde aard. Er zit heel erg weinig eigen beweging in en daarom is het voor ons ook zo ontzettend koud in de ruimte. De ether bestaat uit – net als alle materie – geestelijke oerkrachten. Anders gezegd: de kosmische ether is een levensvorm. Vergelijkbaar met geestelijke krachten zoals wil en liefde. Zonder wil, komt er niets tot stand en komt niets in beweging, ook niet de draaiing van de aarde. En zonder liefde is er geen wil, want liefde is de drijvende – geestelijke – kracht achter alles wat een mens doet en wil.

Verandering van de draaiing van de aarde

Het is logisch dat bijvoorbeeld grote aardbevingen of vulkanische uitbarstingen invloed hebben op de beweging van de aarde door de ruimte en haar rotatie beïnvloeden. Daarom is het nodig dat die veranderingen gecorrigeerd worden en dat mechanisme bestaat dan ook, zie de tekening in de figuur. Maar dit houdt weer in dat er een bewuste intelligentie moet zijn die kan vaststellen dat, en in welke mate, de rotatie van de aarde veranderd zou zijn. Het is God de Vader met Zijn engelen die zowel de draaiing van de aarde bewaakt en in stand houdt, alsook de bewegingen van al dat bestaat.

Draaiing van de aarde

Bij de Zuidpool bevinden zich een soort van “straalpijpen” die de draaiing van de aarde in standhouden. Uit die “straalpijpen” komt een onzichtbare etherstroom die de rotatie en de stand van de aarde controleren. Jakob Lorber was hiermee misschien wel de eerste mens die het principe van de raket heeft mogen beschrijven. Zie zijn boek: “Geheimen_van_de_Natuur.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Door |2022-01-15T15:46:50+01:00augustus 24th, 2020|
Ga naar de bovenkant