Over het ontstaan van geur en smaak.

De wetenschap veronderstelt dat plantengenen de bron van geur en smaak zouden zijn. De typerende geur van een roos, of de heerlijke smaak van een aardbei zou door de plant gemaakt worden, omdat de genetische informatie daarvoor in de plantcellen is vastgelegd. Uit onderzoek aan bijvoorbeeld etherische rozenolie of de geur en smaak van een aardbei blijkt dat die geurstoffen buitengewoon complexe mengsels zijn. Maar slechts enkele moleculen vormen met elkaar de typerende rozengeur of die van de aardbei. Bovendien blijkt dat de geurstoffen van de roos en de aardbei totaal niet aan elkaar verwant zijn. Evenzo zijn de moleculen die de karakteristieke koffiegeur geven, weer totaal anders dan die van een roos of een aardbei. En dit geldt niet alleen voor elke bloem en plant, maar net zo goed voor alles wat een geur of smaak heeft.

Sterrenlicht als bron

Hoe anders beschrijft Jezus in het boek van de Nieuwe Openbaring, “Aarde en maan” door Jakob Lorber de werkelijke bron van geur en smaak. De werkelijk bron van geurstoffen blijkt sterrenlicht te zijn. Zonlicht en sterrenlicht vormen samen de bron van álle materie, want uit het samengaan van lichtstralen ontstaan de eerste materiedeeltjes. In de aardatmosfeer bevinden zich oneindig veel van dat soort materiedeeltjes en iedere plant zuigt daaruit die deeltjes op, die hij nodig heeft bij het maken van de eigen en specifieke geurstoffen. De aardatmosfeer, de lucht, is dan ook veel meer dan een eenvoudig mengsel van stikstof, zuurstof, koolzuur en nog wat andere gassen zoals bijvoorbeeld waterdamp, helium en waterstof. De aardatmosfeer is gevuld met oneindig veel verschillende specifica, deze eerste materiedeeltjes.

Zoals vruchten slechts in het licht van de zon rijpen, zo rijpen ook de geestelijke krachten van de mens in Gods licht. (Jakob Lorber boeken).

Waardoor smakeloos fruit

In de loop der jaren zijn vele soorten groenten gekweekt die in kassen goed onder kunstlicht groeien. Zulke gewassen zuigen dan geen of veel minder van de specifica op die de typerende geur en smaak aan groente of fruit geven, want het kunstlicht is immers overvloedig aanwezig. De planten groeien wel, want er is voldoende licht en de plant haalt met zijn wortels de meer grovere bouwstoffen en water uit de nepgrond, het substraat waar de planten en groenten tegenwoordig op gekweekt worden. Maar de specifica die de bron van geur en smaak zijn, ontbreken, omdat die van de sterren afkomstig blijken te zijn. Deze zienswijze vormt een uitstekende verklaring voor het feit dat tomaten of aardbeien, groenten uit een kas veel minder smaak hebben dan gewassen die in de volle grond en vrije lucht zijn gekweekt.

Dierenriem

Verder legt Jezus nog uit dat de aardatmosfeer een brandglas is dat lichtstralen op de aardbodem concentreert. Net als een brandglas wordt sterrenlicht en zonlicht door de aardatmosfeer gebundeld waardoor allerlei specifica, de eerste materiedeeltjes, ontstaan. Omdat de aarde in een jaar tijd om de zon cirkelt, komt zij elke maand ook in een ander teken van de dierenriem te staan. Het gevolg daarvan is dat elke maand ander sterrenlicht op de aardbodem valt en er dus andere specifica ontstaan. Omdat ook planeten en de maan van tijd tot tijd tussen de aarde en de sterren staan, heeft dat tot gevolg dat op bepaalde aardse regio’s sommige specifica niet gevormd kunnen worden. Verder draait de aarde ook nog om haar as en cirkelt ons zonnestelsel om Sirius, hoewel de draaiing om Sirius heel langzaam gaat, 28.000 jaar. Zodoende is de vorming van specifieke geur- en smaakstoffen erg wisselend en van veel verschillende factoren afhankelijk. Tegelijk dient dit natuurlijk de enorme diversiteit van planten op deze aarde, want daardoor zijn er overal voldoende bouwstoffen en geur- en smaakstoffen voor elk gewas, plant, struik en boom dat ergens op onze aarde groeit.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Door |2023-01-26T15:31:32+01:00september 2nd, 2020|
Ga naar de bovenkant