Overleden kinderen groeien in het hiernamaals op.

Konden mensen maar geloven dat onze overleden kinderen aan gene zijde worden opgevoed. Een baby of een jong kind dat overlijdt, maar ook een ongeboren kind na een miskraam, komt heel erg goed terecht. Het kindje gaat over naar gene zijde en daar wordt het door zeer liefdevolle en kundige leraren opgevangen en vervolgens opgevoed. Het verschil is slechts dat er geen stoffelijk lichaam aan te pas komt en de leraren zijn door God Zelf aangesteld. De onderstaande tekst komt uit deel 2, hoofdstuk 67:9-23 van “De_geestelijke_zon” door Jakob Lorber en is online te lezen. Deze teksten ontving hij van Jezus via het innerlijk woord. Het boek “De geestelijke zon” is één van de meest intrigerende boeken die de lezer een duidelijk beeld geven van het eeuwige leven na dit tijdelijke aardse leven.

Citaat

“We zijn al in een afdeling, en wel de eerste. Merken jullie niet hoe het er wemelt van kleine leerlingen en tussen hen in vriendelijke en geduldige meesters en juffen? En zie hoe deze kindertjes voorzien zijn van de meest verschillende speeltjes in allerlei soorten en kleuren. Waarvoor hebben ze deze dan nodig? In de eerste plaats om in alle stilte begrippen te verzamelen in hun ziel, die hier eigenlijk hun wezen is. Hier horen we nog geen gepraat, maar laten we naar een tweede afdeling gaan. Kijk, hier lopen de kindertjes niet meer zo bont door elkaar, maar zitten op lange rijen zachte lage bankjes. Voor elke tien kindertjes zien we één leraar, die een voorwerp in de hand houdt, het een naam geeft en deze door de kindjes zo goed mogelijk en vrijwillig laat nazeggen. De voorwerpen zijn altijd zo gekozen, dat zij de aandacht van de kindjes trekken. Bovendien zien jullie ook, dat op de lange rijen banken steeds groepjes van tien kinderen onderling door scheidingswanden zijn afgeschermd. Dit is zo gedaan opdat bij het tonen van een voorwerp de aandacht van de volgende groep kindertjes niet verstoord wordt. In deze afdeling leren de kindertjes alleen maar eenvoudige voorwerpen benoemen. In de volgende afdeling worden ze al naar de benoeming van samengestelde begrippen geleid, waarbij namelijk het ene begrip als grondslag dient en in het andere de bestemming ligt. In de vierde afdeling leren ze al vanzelf de begrippen te verbinden en leren ze ook die woorden kennen waardoor handelingen en werkzaamheden, evenals toestanden, hoedanigheden en eigenschappen worden uitgedrukt.” Einde citaat.

Verder lezen … aan gene zijde opgevoed, want op andere afdelingen worden die kinderen verder aan gene zijde opgevoed.

Verschil kind en volwassenen

De volwassene komt direct na zijn overlijden in de “tussenwereld”, ook wel middenrijk genoemd. Dat is het geestelijk bestaan, ofwel het leven na de periode hier op aarde. De hemel en hel zijn niets anders dan twee verschillende innerlijke toestanden van zijn, want zowel “hemel” als de Hel zijn hoedanigheden in ons zelf. Hoe zijn wij, hoe gedraagt iemand zich. Hier op aarde kan een opgewekt en vriendelijk mens in de “hemel” zijn, maar zijn buurman kan in de “hel” leven, omdat die bijvoorbeeld een jaloers en gewelddadig mens is. En dit geldt ook voor een ziel die in het hiernamaals leeft en zich daar verder ontwikkelt. Degene die negatief en kwaadaardig gedrag vasthoudt, komt tussen mensen die soortgelijk gedrag hebben. Maar zodra hij zijn gedrag verandert, bewust kiest voor het definitief loslaten ervan, wordt hij verder geholpen, opdat hij stap voor stap zijn ‘hel’ leert loslaten. Zo worden op veel verschillende manieren mensen aan gene zijde opgevoed.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Andere berichten

Door |2022-01-15T15:36:35+01:00oktober 19th, 2020|
Ga naar de bovenkant