Home » Leven » Piramide van het leven

Liefde en haar wijsheid bouwen op.

De piramide van het leven symboliseert de opgaande strijd van de mens. Het is een bouwwerk waarbij mensen elkaar steunen en helpen in hun strijd om zich verder te ontwikkelen. Bij die strijd is wijsheid en liefde nodig, want in de geestelijke wereld bouwen mensen op elkaar. Degene die verder ontwikkeld is, helpt anderen bij hun ontwikkeling.

In de geestenwereld leeft niemand voor zijn eigen hogerop komen. Het in stand houden van het eigen ik is weliswaar noodzakelijk, maar dat is nodig voor het in stand houden van anderen. De top van de piramide van het leven is de Liefde, het Leven Zelf. Iedereen verlangt naar deze liefde en de gelukzaligheid die daar te vinden is, maar de Liefde doordringt slechts degenen die uit vrije wil meewerken aan dit geestelijke bouwwerk.

De levende kracht die in het geestelijk licht woont, is de gedachte. De vorm van het geestelijke licht is het meegedeelde woord. En het woord is het bindmiddel tussen het materiële en het geestelijke rijk.

Liefde en wijsheid

Liefde en wijsheid vormen de piramide van het leven. Liefde is bijvoorbeeld onbaatzuchtigheid en het is wijs onbaatzuchtig te zijn. Het is ook wijs om te vergeven en er is veel liefde nodig om te kunnen vergeven. We zijn eerlijk als we erkennen dat onze liefde vooral op ons eigenbelang is gericht en dat onze hebberigheid, of een of andere begeerte, vaak onze grootste drijfveer is. Veel van onze gewoontes zijn beslist niet liefdevol noch wijs.

Het verkeerde en valse kunnen we beteugelen met de twee wetten van de Liefde die de tien morele leefregels van Mozes omvatten, want ook die tien geboden zijn gebaseerd op Liefde vertelde Jezus in de Nieuwe Openbaring door Jakob Lorber. De liefde en haar wijsheid vergemakkelijken het bouwen van de piramide van het leven aanzienlijk. Hoe beter wij in staat zijn ware liefde in ons dagelijks leven vorm te geven, hoe makkelijker en sneller we de piramide met elkaar kunnen bouwen.

Naast het handelen en leven van ware liefde doen we er goed aan ons eigen denken en voelen te leren observeren. Zo kan iedereen samen met Jezus Christus zijn geest scholen en verbeteren, liefdevoller en wijzer worden, omdat zelfkennis de basis van onze geestelijke ontwikkeling is.

Zie G. Mayerhofer, Geheimen van de schepping, hoofdstuk 27

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Andere berichten

Doel van het leven

Doel van het leven. Het werkelijke doel van het leven is voor ieder mens de ontwikkeling van onbaatzuchtige en onvoorwaardelijke liefde. Ook na [...]

Door |2022-06-08T20:47:34+02:00juli 11th, 2021|
Ga naar de bovenkant