Zelf willen begrijpen en verklaren.

Wetenschappers zijn driftig op zoek naar de ware aard van materie, zij willen begrijpen en verklaren. Iedereen denkt dat het slechts een kwestie van tijd is, en dan is verklaard hoe materie is ontstaan. Die gespannen hoop en verwachting drijft vele onderzoekers voort. Ze willen de eerste zijn die het raadsel oplost.

“Weetgierigheid is de drijfveer van de onderzoeker. Maar uiteindelijk zal hij eens moeten toegeven, dat elke verklaring, al gaat die schijnbaar nog zo diep, ijdel is.”

Wetenschappelijke wereld

Weinig mensen kunnen geloven dat wetenschappers in de verkeerde hoek zoeken. Dat onderzoekers zich ten onrechte in de harde materie vastbijten, omdat zij zelf willen begrijpen en verklaren. De antwoorden op hun vragen die zij daarin hopen te vinden, liggen in de geestelijke wereld die Jezus gedetailleerd in de Jakob Lorber boeken beschrijft. Wetenschappers geloven echter niet dat er een andere wereld dan materiële kan bestaan, ondanks dat er zeer sterke bewijzen voor het bestaan van geestelijke werelden zijn. Denk maar aan mensen die een bijna-dood-ervaring hebben ervaren, zij hebben zelfs concrete ervaringen met die geestelijke wereld en twijfelen absoluut niet aan het bestaan daarvan.

Het niets

Eerst was er niks en dat is toen ook nog ontploft. (Loesje)

Wetenschappers willen begrijpen en verklaren en onderzoeken daarom de materie en aan de hand van hun metingen geven zij verklaringen voor het ontstaan van de dingen die wij allemaal kunnen zien. Zo is het heelal zogenaamd door een oerknal ontstaan, en dan ook nog uit het niets. En het niets is dan de zwarte `doos´ waaruit spontaan ons zonnestelsel, de sterrenhemel verscheen. Uit die vele sterren en moleculen zouden dan in het begin door allerlei chemische reacties tussen eenvoudige moleculen na vele miljoenen jaren op de een of andere manier levende cellen zijn ontstaan.

Zelf willen begrijpen en verklaren

Het zou beter zijn als wetenschappers, en wij allemaal, erkennen dat wij het ontstaan van de materie niet kunnen verklaren. En dat wij niet weten hoe het leven is ontstaan. Maar dàt toegeven, valt niet mee, want onderzoekers willen erg graag zèlf de verklaring geven; zèlf zeggen wat het leven is en wat er allemaal bij de deling van een cel komt kijken, of hoe die ongelooflijke hoeveelheid sterren ooit is ontstaan, en waarom die sterren zo groot kunnen zijn, of wat die zwarte gaten (HB 4761) wel zouden zijn en wat de wet der zwaartekracht eigenlijk is.

Jezus zegt op een vraag van Marcus de Romein: “In latere tijden zullen er echter maar al teveel onderzoekers van alle natuurverschijnselen opstaan en alles afwegen en goed berekenen, en dat zal voor het bestrijden van vele verkeerde ideeën en het vernietigen van het zwarte bijgeloof zeker goed en nuttig zijn. Maar toch zullen velen van dergelijke onderzoekers dermate ver afdwalen, dat ze het geestelijke standpunt helemaal zullen kwijtraken en in de dode materie zullen rondzwerven.” Jakob Lorber in het GJE 8, 96:13

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Door |2021-08-11T13:48:46+02:00juli 29th, 2020|
Ga naar de bovenkant